Dette er en type hjelpemidler der hensikten er å bedre pasientens funksjon og selvhjulpenhet (krykkebånd og forkle). Produktene er utviklet i samarbeid med pasientene, ut fra deres behov og ønsker. Noen av varene har en mer informativ oppgave. Dette gjelder ADL-genser og neglectproduktene. Her er hensikten å hjelpe pasienten til å mestre en ny livssituasjon, og gi de en forståelse av hvorfor ting av og til blir vanskelige.

Art. nr. 019

Krykkebånd

Krykkebånd, medium M
Kr. 105.-

Art. nr. 020

Krykkebånd, large L
kr. 105-

Krykkebåndet festes under albudelen på krykkene med borrelås og krykke kan slippes uten at de faller i gulvet. Noen kan stå uten støtte en kort stund. Da kan enkle oppgaver utføres som å ta opp pengepungen, åpne en dør eller røre i en kjele. Når "jobben" er utført, er krykkene lett tilgjengelige der de henger i krykkebåndet. Båndet strammer ikke når krykkene er i bruk.

Art. nr. 021

Forkle med store lommer, art. nr. 021

Forkle med store lommer
Kr. 150.-

Forkledet består av to lag. Det øverste laget har utskjæring for lommer. Forkledet er delt i to med en søm på midten. Hver lomme rommer A4-perm.En liten lomme på utsiden gir plass til lommetørkle og småpenger.

Vaskes på 60 grader.

Art. nr. 022

Sklilaken med stropper, art. nr. 022

Sklilaken med stropper
kr. 390.-

Sklilakenet festes rundt madrassen med lange stropper.

Reduserer friksjon og letter forflytning. Se beskrivelsen nedenfor.

Art. nr. 023

Sklilaken dobbeltsydd, art. nr. 023

Sklilaken dobbeltsydd
Kr. 400.-

Dette sklilakenet er glatt på begge sider.Friksjonen reduseres og forflytning blir lettere både for brukeren og hjelperen. Pasienten kan løftes på lakenet.

For de som har vanskelig for å snu seg i sengen, blir det lettere med et slikt laken. Dette gjelder f.eks gravide og personer med nedsatt styrke.

Vaskes på 60 grader.

Art. nr. 024

Sklilaken med ekstra bredde
Kr. 450.-

Sklilakenet er i enkelt stoff. Kan leveres med eller uten stropper og i ønsket størrelse. Hjelper brukeren å snu seg i sengen. Det letter arbeidet for den som skal hjelpe til.

Vaskes på 60 grader.

Art. nr. 025

ADL-genser, art. nr. 025

ADL-genser
Kr. 499.-

ADL-genseren er en treningsgenser for slagpasienter som er utviklet spesielt for denne gruppen. Genseren består av deler med forskjellige farger. Fargesammensetningen er ikke viktig, det er de forskjellige fargene som bidrar til at pasienten beholder oversikten over plagget. Slagpasienter med venstresidig utfall har større påkledningsproblemer enn de med høyresidig utfall. Pasienter med utfall på venstre side mister lett oversikten over plagget i påkledningssituasjonen. Fargene på genseren hjelper pasienten å orientere seg. Det er flere referansepunkter i genseren som bidrar til at pasienten og hjelperen lettere kan kommunisere.

Art. nr. 026

Neglect hjelpemidler, art. nr. 026

Neglect hjelpemidler
kr. 250.-

Pakken inneholder kuverbrikke, mansjett og leselinjal og er beregnet på personer som har hatt slag med venstresidig utfall og neglect.

Kuvertbrukken har en rød kant på venstre side som brukeren blir bedt om å se på under måltidet. Da er det lettere rå få oversikt over alt som ligger på tallerkenen.

Mansjetten tres på venstre arm. Den røde mansjetten vil av og til komme inn i synsfeltet og minne brukeren om sin venstre side.

Leselinjal. Personer som har neglect (nedsatt oppmerksomhet) slutter å lese midt på siden. Dermed blir lesing helt meningsløs. Ved å bruke linjalen som har et rødt merke på den ene enden, blir brukeren bedt om å se mot det røde merket når han/hun skal begynne på en ny linje.

Art. nr. 027

Sengebånd ”Anton"
Kr. 90.-

Båndet brukes av sengeliggende som trenger hjelp til å sette seg opp i sengen.

Vask: Alle produktene kan vaskes på 60 grader.
OBS!! Gjensydde puter bør ikke åpnes. OBS!!

Alle priser pr. 010909, uten. moms.

 

Funksjonsprodukter, Ullerudveien 6, 1440 Drøbak - Mob. 920 620 21 - Tel 64 93 24 29 - epost: tls1@online.no